Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

Fenntarthatóság a CEWE-nél

Felelősséget vállalunk. A CEWE-nél a fenntarthatóság, mint irányvonal, szilárdan a vállalati kultúra része.

Tudjon meg többet!

Közösen teszünk a fenntarthatóságért

A világ, amelyben ma élünk, és amelyben a jövőben élni fogunk, mindannyiunk kezében van. A CEWE-nél termékeink fenntartható és tisztességes módon való előállításával vállalunk felelősséget, miközben tiszteletet tanúsítunk embertársaink, környezetünk és a gazdaság iránt is.

A fenntartható fejlődés olyan globális fejlődési folyamat, amely úgy elégíti ki a jelen szükségleteit, hogy nem csökkenti a jövendő generációk képességét arra, hogy saját szükségleteiket ki tudják elégíteni. Ebből adódik, hogy minden, amit teszünk megközelíthető fenntarthatósági szempontból is. Cégcsoportunk termékei előállítása és szállítása során kiemelten törekszünk arra, hogy a legnagyobb mértékben kompenzáljuk a környezetbe juttatott károsanyag kibocsátásunkat. Sokat teszünk azonban ezeken felül is: munkavállalóink számára optimális munkahelyi környezetet teremtünk, hiszen a testi és szellemi közérzet javítása kihatással van az életminőségre és szabadidős tevékenységeikre is. Számos projekt során keressük és választjuk a fenntarthatóbb megoldást, így csökkentve vállalatunk és benne a saját, egyéni ökológiai lábnyomaink nagyságát. Cégünknél a fenntarthatóság már számos területen része a mindennapoknak, azonban van még néhány feladat, amit alkalmazottainkkal, beszállítóinkkal és megrendelőinkkel közösen végrehajtva, együtt haladhatunk a célok felé.

A CEWE fenntarthatósági stratégiájának fókuszpontjai

Becsületes és tisztességes kereskedelem

Annak érdekében, hogy ökológiai, gazdasági és társadalmi szempontból megbízhatóak és becsületesek legyünk, szigorú etikai elvek szerint járunk el.

Gazdasági megvalósíthatóság

A CEWE a hosszú távú gazdasági sikert a környezet– és a társadalom iránti felelősségvállalásban látja.

Környezet– és erőforrás-védelem

Az éghajlat– és a környezetvédelem előmozdításának érdekében kiemelten fontosnak tartjuk a környezetszennyezés csökkentését és a természeti erőforrások megőrzését.

Munkavállalókért való felelősségvállalás

Munkáltatóként foglalkozunk a munkahelyi biztonság, az egészség és a sokszínűség kérdéskörével, így teremtve meg az alapját annak, hogy alkalmazottaink motiváltak és jól képzett legyenek.

Társadalmi felelősségvállalás

Szponzorációs tevékenységeinken keresztül számos, a társadalmi–, környezeti– és a fotókultúra területén megvalósuló projektet tudunk támogatni.

Igazolt fenntarthatóság: A CEWE tanúsítvánnyal rendelkezik arról, hogy a fenntarthatóság elkötelezettje

A környezet és a társadalom iránti elkötelezettségünket rendszeresen felülvizsgáltatjuk.

FSC® – Forest Stewardship Council® Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa

Fenntarthatóság pecséttel ellátva

A CEWE igazoltan kiáll a klímavédelemért. A tanúsítvány úgynevezett terméklánc minősítés, amely ellenőrzi a fatermékek átfutását a feldolgozáson és a kereskedelmen keresztül az erdő és a végső felhasználó között. Ez a tanúsítvány dokumentálja, hogy a gyártási láncunkban a gyártástól a továbbfeldolgozásig, a szolgáltatásokon és logisztikán át végig így működünk és megfelelünk a magas FSC®-normáknak. Aktívan támogatjuk a felelősségteljes erdőgazdálkodásra irányuló világszintű törekvést, ezért számos termékünk előállításához FSC®-tanúsítvánnyal ellátott anyagokat használunk. Termékeink, melyek előállításához FSC®-tanúsítvánnyal ellátott anyagokat használunk: CEWE FOTÓKÖNYVEK, vászonfotók, fafotók, adventi naptárak, játékok (kártya). Csak az lehet FSC®-tanúsítvánnyal ellátott anyag (fa, papír, stb.), melyek a felelős erdőgazdálkodás szigorú irányelveinek megfelelnek. Ezen irányelvek többek között a nemzeti törvények, előírások betartása, a természetes erdők megtartása, génmanipulált növények tiltása, bennszülött törzsek jogainak- és a környezetvédelem követelményeinek a betartása. A Forest Stewardship Council® (FSC®) 1996 óta szigorú követelményeket állít a felelős erdőgazdálkodás védelmére. A vállalkozások, melyek FSC® szabvány szerint dolgoznak, megfelelnek ezen szigorú követelményeknek és működésüket folyamatosan és rendszeresen ellenőrzik.

Környezetvédelem rendszerben

Egy vállalat környezetmenedzsmentje a fő mozgató rugója egy jó fenntarthatósági programnak. Kollégáink akik a kémia és környezet területeken dolgoznak, magas követelményeket állítanak. Minden évben kb. 30.000 mérési értéket vesznek fel, elemeznek és értékelnek ki. A deklarált cél a munkabiztonság és a környezetvédelem folyamatos javítása, illetve a a környezeti terhelés elkerülése. 2011 óta németországi telephelyeinken a környezetmenedzsmentet a DIN EN ISO 14001 előírásainak megfelelően alakították ki, ültették át a gyakorlatba és hitelesítették. Magyarországon is megtörténtek ezek a lépések és 2019-ben Magyarországon is megkaptuk az ISO DIN EN ISO 14001 tanúsítványt, melyet évente felülvizsgáltatunk. 2020-ban is megtörtént a felülvizsgálat, ahol szintén minden előírásnak megfeleltünk. A rendszer folyamatos javítási folyamatról szól, a környezeti teljesítmény tekintetében. Az alapot ehhez a törvényi rendelkezések, illetve az általunk definiált környezetpolitika összehangolása adja, mely a következő területekre tagolódik:

  • Energiatakarékosság
  • Vízvédelem
  • Erőforrás gazdálkodás
  • Munkavédelem biztosítása

FSC®-tanúsítvánnyal rendelkező CEWE termékek