Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.
Egy család hatalmas séta utáni pillanatai

Fotótippek

Hogyan fotózzam a gyermekeimet? Egyszerűen örömmel!

Szerző: Nico Lindner

Ha nagyon jó minőségű papírképeket szeretne, előveszi a fényképezőgépet? Percre pontosan megtervez előre egy fotózást? Ha a gyermekeit készül fotózni, jobb, ha megbarátkozik a gondolattal: nincsen tökéletes recept. De van sok tipp, amelyeket betartva növelhetjük a jól sikerült fotók esélyét. Tanácsadónk: Pascal Mühlhausen, a CEWE fotósa

Technika? Igen, de melyik? A legkézenfekvőbb!

Minden terve ellenére a legtöbbször úgyis egy okostelefon kamerája lesz kéznél, mikor gyermekeivel van, így számítson arra, hogy a legszebb és legspontánabb felvételeket ezzel fogja készíteni! A mobil mindentudók a szabadban különösen jól szolgálnak, a legújabb készülékek technológiája már a mozgalmas pillanatok megörökítésére is kiválóan alkalmasak.

Egy okostelefon kameráját akár némán is működtetheti - használja ki ezt a tulajdonságot, ha alvás közben fényképezné le gyermekeit.

Egy fiú az édesapjával nézi a szálló szappanbuborékokat.
Lenyűgöző, csodálatos és mégis olyan egyszerű: szappanbuborékok, amelyek csodálkozásra késztetik a szülőket és a gyerekeket. Vajon merre szállnak a színes gömbök?

Nagy a fényképezőgép? Zoom és rövidebb záridő!

Ha elő tud készülni a családi fotózásra, akkor lehetőség szerint teleobjektívet használjon, minimum 100 mm gyújtótávolsággal és rövid záridővel. A legtöbb gépen van úgynevezett sport mód, amely pont ilyen előzetes beállításokkal rendelkezik. A hosszabb gyújtótávolság lehetővé teszi a megfigyelést, a zoom engedi távolabbról figyelni a gyermeket, aki egy idő után akár el is felejti, hogy éppen fotózzák. Mennyivel természetesebben hat így majd a fotón, mintha közvetlenül előtte kattintgatna folyamatosan.

A gyermeket közelről, ne felülről

Végülis logikus: magabiztosságot és személyesebb hangulatot áraszt, ha fotózáskor szemmagasságban van a gyermekkel. Eltűnik a "felnőtt-perspektíva", így a jelenetek természetessé válnak.

Egy fiú a létrafokok között néz a kamerába
Kukucs - a létra teljesen spontán lett a fotózás egyik kiegészítő kelléke.

Pontos időbeosztással megtalálni az egyensúlyt

A családi fotózásnál talán az idő a legnagyobb segítség. Hagyjon elég időt önmagának, de a gyerekeknek is! A parancsra, szigorú ütemterv alapján készült képek később beállítottnak és erőltetettnek tűnnek. Sokat segít, ha úgy hangolódnak a fotózásra, hogy nem azonnal a képek készítésén van a hangsúly. Legyen lehetőség feloldódni és természetesen viselkedni. A fotózás közben tartsanak szüneteket, ne sürgesse Önöket semmi! És amúgy is, a fotózás során is az együtt töltött, közös pillanatok a legfontosabbak!

Apa és anya egy takarón bolondozik kisfiával.
Fotózás a családdal, kötöttségek nélkül, sok nevetéssel - egy szuper családi program!

Köszönet az elismerésért

Ha már a boldog közös pillanatokról beszélünk: a fotózás után hálája meg gyermeke türelmét extra játékidővel vagy egy kis édességgel! A fotózás soha ne legyen kényszer vagy kötelező feladat, így nagyobb eséllyel lelkesednek majd egy újabb fotózásért!

Sok örömöt kívánunk a fotózáshoz!

CEWE FOTÓKÖNYV: a szeretteinkkel megosztott öröm dupla öröm

Így kezdje el következő szívhezszóló projektjét